Rune T. Kidde

Rune T. Kidde (1957 – 2013) var en multikunstner, der i sit forholdsvist korte liv udgav tegneserier, romaner, digte. børnebøger, men også producerede radio, skrev sangtekster og dramatik – altsammen tilført en humoristisk, somme vil mene grov satirisk, vinkel.  Han er bedst kendt for sine tegneserier, som han fortsatte med at få lavet, selvom han mistede synet i 1990.

Den sorte Bastian, C arlsen 1992, 1. oplag

En stribe barokke historie med “væmlig hilsen”. Det er om Sorte Bastian, der tryner hvide slipsebørn, om en skønhedskonkurrence der ender med otteogtyve børn, om Madses mor der ikke ville spise og ender som tagantenne med flere. Historierne er på vers skrevet af Kidde, men de fantastiske tegninger er af Flemming Quist Møller. I god stand,  – 100 kr.

101 Mak og Mesterværker, Modtryk 1999

Kidde har givet bogen undertitlen “Verdenslitterærlig nedslagsbog fra Ah til Åh”. Det er grovkornet satire og lidt til, der rammer stort set hele verdenslitteraturens store navne inc. et par af vores egne som Karen Blixen og Emma Gad. Men det er nok mest en udstilling af forfatteren selv, der da også har ladet bogen pryde med en mængde portrætter – af sig selv. 160 s. – god stand. 80 kr.

Man siger så meget, Interpresse

Materialet i dette album er i følge Henning Kure – selv tegneserieskaber og redaktør på Interpresse .- blevet til under en ugelang depression og han har ligefrem smuglet det ud fra Rune Kiddes bolig i en plastikbærepose. Det er et bevægende men også meget underholdende album. Med brugsspor. 49 s. – 80 kr.

Fuglefri, Modtryk 1998

En samling af udvalgte digte fra perioden 1990 – 98, hvor Rune T. Kidde viser sig som en kunstner, der kan andet end satire i bagagen. Flere af digtene er i øvrigt sat i musik. Bogen er illustreret af hans far, tegneren Thormod Kidde. Ejerstempel på titelbladet, men i øvrigt i pæn stand. 50 kr.

Klaskepot, Modtryk 2005

Han har ikke kunnet nære sig, men har gendigtet et klassisk eventyr efter sin helt egen fantasi. Feen er gjort til en edderkop med middelmådig evner . Det går galt, og Askepot ender som et el-orgel såmænd. Men prinsen får hun. Illustreret af Carsten Islington.  God stand, 50 kr.

Tossepose, Modtryk 2005

Her er Rune T. KIddes version af Tornerose, hvor det igen må gå galt i en forrykt verden med en sur fe, der kludrer i det med sin forbandelse. Illustreret af Carsten Islington. God stand, 50 kr.

Tre små soldater de vendte hjem fra grillen, Modtryk 2001

Flot og stort anlagt forsøg på fra Kiddes side at forny den danske børne-sang-skat med i stribevis af “andre anderledes børnesange”,  Der er oven i købet lavet melodi til dem af Steen Thomsen og Flemming Quist Møller har illustreret, ligesom der blev udgivet en cd med første vers og omkvæd til alle sangene. Den cd har jeg altså ikke, så den følger ikke med. Pæn stand, 90 kr.

Øl er øl som Goethe siger. Modtryk

Lille fin bog med en utrolig samling af citater, der har med øl at gøre – og det er samlingens karakter, der gør det til en Rune T. Kidde bog. Han har også husket sig selv. Som ny,  88 s. – 50 kr.