Signerede bøger

Jesu bjergprædiken, Scripta 1964

Et smuk bibliofil udgivelse, publikation nr. 1 a fra Viggo Naaes forlag. Trykt i 22 nummererede eksemplarer plus 28 eksemplarer betegnet A-Å på håndgjort bøttepapir. Dette er nummer 122, signeret af Viggo Naae. Indlagt i kassette. – 200 kr.

Jens Rosing, Síse, Scripta, 1965

Grønlænderen Cecilie Filemonsen fortæller om sin opvækst blandt fangere på en af de mange små øer ud for Egedesminde. Desuden genfortæller hun sagnet om, “Pigen, der var gift med en orm”. Lille bibliofilt hæfte udgivet på Viggo Naaes forlag, og signeret med en nytårshilsen fra Naae. Omslag med brugsspor, 23 s. – 90 kr.

Druer på en Digters Bord, Tre taler ved Gustav Wieds 90-Aars Fødselsdag den 6. marts 1948, Forlaget Forum 1948

Gustav Wied var forlængst død på det tidspunkt Gustav Wied Selskabet holdt denne mindefest, hvor man overraskende nok havde inviteret kvinder med. Først og fremmest hans enke Alice , men også Agnes Henningsen, der henvendte sin tale til hende. De to øvrige talere var Eddie Salicath og Soya. Omslag med let misfarvning og brugsspor,  trykt i kun 350 eksemplarer, 19 s. – 60 kr.

Knud Andersen, Langfarerens Nattevagter, Nordiske Landes Bogforlag 1942

Knud Andersens bøger er beretninger om hav, vejr, skibe og først og fremmest søfolk. Han var selv en af dem, og i denne erindringsbog genfortæller ham sine oplevelser med de store sejlere rundt om i verden på en virkelighedsnær måde. Bogen har slidspor, og ryggen  er løs, men den er  signeret af Knud Andersen i Vedbæk december 1942. 186 s. – 90 kr.

Poul Gertz Andersson, Øen, Forlaget Mols 1991

En beretning om familiens fristed på Drejø i det sydfynske øhav. Privat udgivelse i anledning af forfatterens 60 års dag. Illustreret med linoleumssnit af sønnen, billedkunstneren Thomas Andersson Oplag 500 eksemplarer. Med hilsen fra Poul Gertz Andersson. Forsiden har lidt pletter, 47 s. – 60 kr.

Ester Bock, Siria, Forlaget Aros 1981

Børnebog om et lillebitte eventyrvæsen, der lever blandt havens blomster. Illustreret af Thormod Kidde. Dedikation af forfatteren på smudstitelbladet. God stand, 79 s. – 90 kr.

Robert Fisker, Blandede bolsjer, Marselis Tryk 1975

Små historier og digte af en af landets mest produktive børnebogsforfattere. Udgivet som nytårspublikation i  700 eksemplarer. Signeret af billedkunstneren Kirsten Ruth, der har illustreret bogen. Næsten som ny,  43 s. – 60 kr.

Herluf Th. Flensborg, Kimingen, Falkenskov & Thuesens bogtrykkeri, Herning,  1965

Digtsamlingen, smukt illustreret af Knud Laursen, hvis træsnit er trykt fra de originale stokke. Hilsen til familien Hammerild fra forfatteren på forbladet. Udgivet i 800 eksemplarer, forside let misfarvet/falmet –  70 kr.

N.F.S. Grundtvig, Nytårsmorgen, Karl Schønbergs Forlag 1901

Udgivet med oplysninger af Holger Begtrup, der har skrevet en hilsen til “fru Asta Poulsen, f. Grundtvig med Højagtelse og venlig hilsen”. Indbundet med det originale omslag, der er noget misfarvet, men bogen er i øvrigt i god stand, 227 s. – 200 kr.

Bent Haller, Den indre klokkes klang, Digte, 1972

Dette er forfatterens debut fra den gang, han gik på kunstakademi i Århus. Udgivet sammen med kollegaen Niels Johan Knøse, der står for illustrationerne. Han blev og er billedkunstner, mens Haller blev forfatter. Bogen er sjældent set, og de to kunstnere har formentlig selv stået for hele produktionen. Haller har med kuglepen markeret, at dette skulle være nummer 166 af 185 eksemplarer.  God stand,44 s.- 200 kr.

Anton Hansen, Ung Kunstner, Fremad 1954

Ungdomserindringer af en kompromisløs karikaturtegner. Anton Hansen (1891 – 1960) var maler og fungerede også som teatermaler, men hans gerning som tegner for dagbladene startede i Ekstrabladet i 1909 og fortsatte ikke mindst i den socialdemokratiske lejr. Dette bind har slidspor og nogle løse blade, men hans dedikation lyder: “Heri finder du også grundlag for hele mit senere virke – meget lærte jeg om mennesker og forhold i disse ungdomsår. Hilsen Anton”. 167 s. – 70 kr.

Kai Holm, En cykeltur, Gadgaard Nielsens Bogtrykkeri, Lemvig julen 1974

Skuespilleren Kai Holm var også forfatter – og fra Lemvig. Teksten her er et øjebliksbillede af en dreng, der cykler fra en læreplads i Holstebro for at komme hjem til Lemvig.,  Julehilsen, illustreret af Erling Juhl,  signeret af Kai Holm. Oplag 850 eksemplarer, god stand, 23 s. – 90 kr.

Agnes Jelhof Jensen, Dilemma, Oberon Press 1955

Fortælling fra krigens tid om en kvinde der tager et jødisk barn til sig for at beskytte det moid nazisterné. Bogen er udkommet på dansk først, men er her udgivet på engelsk i Canada, hvortil forfatteren er flyttet. Signeret på forbladet. God stand, 126 s. – 50 kr.

Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, Islams magt. Europas ny virkelighed,  Jyllands-Postens Forlag 2010

Ægteparrets skarpe opgør med islam som politisk magt i samfundet.  Signeret af begge forfattere på smudstitelbladet. God stand,  288 s. –  90 kr.

Harald H. Lund, Digte, Carit Andersens Forlag 1941

Digtene er udvalgt af Kjeld Elfeldt, og der er indklæbet tegninger af Ebbe Sadolin. Bogen er dedikeret til Helge fra gamle venner, Harald H. Af et medfølgende brev fremgår det, at det drejer sig om tegneren Helge Hall – især kendt fra serien Hans og Grete . I brevet håber Harald H. Lund, at  “Pessimismen hos Menneskene maa blive erstattet med en Pottefuld nærende muld, saa Haabet kunde trives.”.  Brevpapiret  er i sig selv interessant, for det er fra en forening , der kaldes “Danske Vandkande-Pisseres Forsøgslaboratorium” med adresse på Vandkunsten naturligvis. Oplag på 600 nummererede eksemplarer, hvoraf dette er nummer 560, omslag med brugsspor og rift øverst på ryggen, 47 s. – 290 kr.

Carl Lundblad, Kongens København, H. Hirschsprungs Forlag 1936

Tegninger af flere af hovedstadens markante bygningsværker.  Omslag, de første samt sidste sider plettede, men tegningerne står rent. 48 s. 70 kr.

Karl Otto Meyer, Frihed, lighed og grænseland 1 og 2 , Hernov 2001

Den sydslesvigske politiker og chefredaktør for Flensborg Avis skriver sine erindringer om et liv  som en aktiv del af det danske mindretal i grænselandet. Begge bind signeret, God stand – samlet pris 190 kr.

Henning Mortensen, Vakuum (konglomerater, 1971) Forlaget Jorinde & Joringel

Mortensen er i dag en af Danmarks bedst kendte forfattere, men tilbage i 1971 måtte han oprette sit eget lille avantgarde-forlag for at både han og ligesindede kunne få deres ting ud. Vakuum er en svært læst bog på kun 12 sider, og nok den første bog han udsendte på sit forlag. Den kostede kun 3 kr. og kunne fås ved henvendelse på adressen i Orla Lehmannsalle på 5 sal i Århus C, hvor han boede. Lidt misfarvet forside og en par pletter, men kun fremstillet i 150 eksemplarer, så den ses ikke hver dag, sat sammen med hæfteklammer – 150 kr.

Henning Mortensen, Den spage nar, Forlaget Jorinde & Joringel 1971

En “opsamlingsbog” af prosa og digte fra 1963-71 af den unge rebelske forfatter og forlægger med et slogan: Træk stormstigerne op af de udtørrede brønde!. Forfatteren og dermed forlaget var flyttet, så ville man have heftet, skulle man omkring Sct. Paulsgade, st.th. Signeret på forsiden, sat sammen med hæfteklammer, 14 s. – 250 kr.

Gunnar Martin Nielsen, Feberbugten, Hovedland 1998

Forfatteren var gennem mange år præst, både i folkekirken og den katolske kirke. Men en  periode var han  også udsendt for Danida i Kenya. Denne bog handler om en dansk u-landsekspert, der en dag påkører en kvinde. Men af frygt for at ende i fængsel, dækker han over ulykken, der kvæster kvinden alvorligt. Det udvikler sig til en etisk dilemma for hovedpersonen – og for læseren . Signeret med hilsen til kollegaen Erik Askel. 112 s. – 90 kr.

Erik Ortvad, Det farlige speilet, Baug Forlag 1978

En række satiriske tegninger af Ortvad under signaturen “enrico”. Forord af Johan Borgen, signeret af kunstneren. Exlibris på forbladet, men i god stand – 150 kr

Edith Rode, Livskunst uden Filosofi, Jul. Gjellerups Forlag 1948, 2. oplag

En række betragtninger bl.a. om “Kunsten at være lykkelig”. Omslag ved Arne Ungermann. Signeret af forfatteren. Bog med brugsspor, men i  pæn stand.  144 s. – 70 kr.

Knud Secher, Digte fra disse Dage, Hasselbalch 1942

Secher (1907 – 97) var journalist, og var under besættelsen en periode nterneret i Horserødlejren hvorefter han flygtede til Sverige. Efter krigen blev han bl.a. chefredaktør for Fyens Stiftstidende. Denne bog er den  sidste i rækken af hans digtsamlinger. Flere af digtene med en grundtone af sorg over, at der ikke blev ydet modstand for alvor ved besættelsen. Det er den digtsamling han selv satte  mest pris på, og derfor den, der blev sendt som en opmærksomhedsgave i 1980. Udover at Secher har skrevet en hilsen i bogen  medfølger også et privat brev fra ham til modtagerne. Med brugsspor – 120 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Hjem til Kina, Rasmus Naver 1933

Novelle om en syg kineser, der vil hjem fra USA til Kina for at dø..  Julehilsen fra forfatteren. Trykt i 200 eksemplacer, pletter på omslaget og løs i ryggen, 31 s.- 90 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Nordisk hilsen, Rasmus Naver 1939

En julehilsen med en erindring om Himmelbjerget som et folkeligt mødested. Julehilsen fra forfatteren . Trykt i 200 eksemplarer. Omslag med brugsspor, 23 s. – 90 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Dansk hilsen, Rasmus Naver 1940

En julehilsen om den danske sang, afsluttende med Der rider en Konge. Julehilsen fra forfatteren . Trykt i 200 eksemplarer. Omslag lidt plettet, 27 s. – 90 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Lyrisk Julekort, Rasmus Naver 1948

En række digte, bl. a. et skrevet i anledning af markeringen af Holger Drachmanns 100-års dag. Julehilsen fra forfatteren . Trykt i 300 eksemplarer. Omslag med brugsspor, 31 s. – 90 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Barn af Halvfemsernen, Rasmus Naver 1949

Erindringer om  barndommen i Aarhus. Julehilsen fra forfatteren . Trykt i 300 eksemplarer. Omslag misfarvet og med brugsspor, 23 s. – 90 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Undren er alt, Rasmus Naver 1956

Denne gang kaldt en nytårsgave med en fabulerende tekst om landsbykirken.  Dedikation fra forfatteren . Trykt i 300 eksemplarer. Omslag med brugsspor, 24 s.. – 90 kr.

Hans Hartvig Seedorf Pedersen, Bakkehusets Billedbog, Bakkemuseet

Forfatteren havde æresbolig på Bakkehuset og skrev både forord og billedtekster til denne lille bog primært med portrætter fra udstillingen på Bakkehuset, som Kamma og Knud Rahbek gjorde til mødested for landets fremmeste digtere. Dedikation til Aage Bertelsen – formentlig daværende rektor for Aarhus Katedralskole. Pæn stand – 60 kr.

Soya, 30 aars henstand, Nordiske Landes Bogforlag, 1944, 2. oplag

Et skuespil i der i følge bogen skulle opføres på Folketeatret i 1944. Bogen er signeret på titelbladet af Soya 28.3 57. Omslag med brugsspor, 192 s., indhold let gulnet formentlig på grund af papirkvaliteten – 120 kr.

Hakon Stangerup, Henrik Cavling, Gyldendal 1968

Stangerup har begået en pressehistorisk bedrift med skildringen af Cavling, der om nogen blev manden  bag det radikale dagblad og den moderne avis – samt ikke mindst af kredsen omkring avisen. Med dedikation fra forfatteren til Hans Sølvhøj, der dengang havde været kulturminister og var generaldirektør for DR. Med omfattende personregister. Heftet, med brugsspor, 393 s. – 130 kr.

Ole Vincent Larsen, Parceller, Attika 1979

Digtsamling, illustreret af forfatteren selv. Med hilsen til Bjarke – det er billedkunstneren Bjarne Regn Svendsen  i Tistrup og bogen er da også udgået fra Janusbiblioteket i Tistrup.  God stand, 62 s. – 90 kr.

Poul Ørum, Kun Sandheden, Fremad 1974, 3. oplag

Kriminalroman, men som altid med Ørum med større dybde, end den genre oftest byder på. Omslag ved Kay Christensen, signeret på smudstitelbladet, god stand, uopskåret 348 s.- 120 kr.