Signerede og specielle bøger

Poul Gertz Andersson, Øen, Forlaget Mols 1991
Øen er en kærlig skildring af familiens tilknytning til Drejø i det sydfynske øhav, der startede som  en lidt barsk telttur. Forfatterens søn billedkunstneren og skulptøren Thomas Andersson har illustreret med en række linoleumssnit. Med hilsen fra forfatteren. 47 s., forsiden   med lidt pletter. Pris: 30 kr.
IMG_20150729_0050 kopiN.F.S. Grundtvig, Nytårsmorgen, Schønberg 1901
Grundtvigs kæmpe-digt udkom første gang i 1824.  En svært læselig/tolkelig hyldest til og profeti for et Danmark, der har levet i mørke siden den ulykkelige krig, men nu står overfor en åndelig og kirkelig genrejsning. Grundtvigs vision viste sig jo at være sand. Han blev selv en central skikkelse i denne danske guldalder, og hvor har vi brug for en gentagelse i vore dage. I læsningen hjælpes man godt på vej af Holger Begtrup, og lige præcis dette eksemplar er særlig interessant ved at Begtrup har skrevet en hilsen til Asta Poulsen,  datter af Grundtvig. Privat indbinding, 227 s. enkelte indstregninger, men god stand. Pris: 280 kr.
Kai Holm, En cykeltur 1910,  Gadgaard Nielsens Bogtrykkeri Lemvig 1974
Lille fortælling af den senere så folkekære skuespiller om hans flugt som 14-årig fra et lærested i Holstebro – på cykel hjem til Lemvig. Der er tale om et uddrag af bogen “Limfjordsdrengen bliver ældre”, signeret af forfatteren, udsendt som privattryk i 850 eksemplarer. Illustreret af Erling Juhl. God stand, 23 s. Pris: 40 kr.
kongens-københavnCarl Lundblad, Kongens København, Hirschsprung 1936
Lundborg er billedkunstner og har tegnet en række karakteristiske huse, palæer og kirker i København – plus et par tårne. Omslaget er blevet lidt plettet, men indholdet har det godt.  Med hilsen fra Lundblad. Indbundet, 48 s. Pris: 90 kr.
Robert Naur, Min barndoms milde vind, 1976
Dette lille skrift er et privat særtryk af et kapitel i udgivelsen “Det var dengang – Danske hjem i tyverne og trediverne”. Heri har journalisten Robert Naur skrevet om sin opvækst i en kunstnerfamilie som søn af maleren Albert Naur. Robert Naurs kone Ida valgte at udgive kapitlet i et privat særtryk med tegninger af Albert Naur. Med hilsen fra Ida Naur, Heftet, 23 s. Pris: 30 kr.
bakkehusetHans Hartvig Seedorf, Bakkehusets billedbog, u.å.
Seedorf opnåede selv at have bolig i Bakkehuset i sine senere år, og han har derfor også produceret og skrevet tekster til denne billedbog om Husets historie,. Under Kamma og Knud Rahbek var det et centrum i dansk åndsliv. Seedorf har skrevet en stor dedikation i biogen.  Heftet, 44 s. Pris: 50 kr.
hjemtilkinaHans Hartvig Seedorff Pedersen, Hjem til Kina, Rasmus Naver 1933
En af de tidlige julehilsner fra Seedorff og forlaget, nr. 4 i rækken. Fortælling om en mand, der vil hjem til Kina for at dø. Med forfatterens dedikation til direktør Juncker. Kun udgivet i 200 eksemplarer, heftet. Pris: 80 kr.
nordiskhilsenHans Hartvig Seedorff Pedersen, Nordisk hilsen, Rasmus Naver 1939
Beretning om et nordisk stævne på Himmelbjerget – i 100-året for dets brug til folkemøder. Med forfatterens dedikation til Thorkild Juncker. Kun udgivet i 200 eksemplarer, heftet, omslaget har trykmærker på forsiden. Pris: 80 kr.
danskhilsenHans Hartvig Seedorff Pedersen, Dansk hilsen, Rasmus Naver 1940
Besættelsen var en virkelighed, og netop derfor var der grund til at samles om det nationale. Indeholder bl.a. digtet ‘Der rider en konge’. Med forfatterens dedikation til Thorkild Juncker. Kun udgivet i 200 eksemplarer, heftet. Pris: 80 kr.
lyriskjulekort1948Hans Hartvig Seedorff Pedersen, Lyrisk Julekort 1948, Rasmus Naver 1948
En buket af vers fra en forfatter, der var folkelig lyriker. Dedikation til forfatterkollegaen Ebbe Kornerup. Kun udgivet i 300 eksemplarer. Heftet. Pris: 80 kr.
Hans Hartvig Seedorff Pedersen, Lyrisk Julekort 1948, Rasmus Naver 1948
Samme publikation som ovenfor, men dette eksemplar er dedikeret til Kaj Birket. Heftet. Pris: 80 kr.
barnafhalvfemserneHans Hartvig Seedorff Pedersen, Barn af Halvfemserne, Julehilsen 1949, Rasmus Naver 1949
I denne julehilsen skriver Seedorff om sin barndom i Århus, mere præcist en nytårsaften ved århundredeskiftet. Dedikation til Minna, Birket og ‘drengene’. Heftet, omslag misfarvet. Pris: 80 kr.
undreneraltHans Hartvig Seedorff Pedersen, Undren er alt, Rasmus Naver 1956
Seedorff var en trofast udgiver af disse julehilsner på Navers forlag. I denne reflekterer han over et besøg i sin landsbykirke – Tibirke? Dedikation til Kaj Birket og familie. Heftet. Pris:
80 kr.
sandhedenPoul Ørum, Kun sandheden, Fremad 3.opl. 1974
En kriminalroman, men ikke i den moderne popuilære genre. Her er en forfatter der vil mere end bare underholde, mens han fortæller historien om opklaringen af et mord på Fyn.  Omslag ved Kay Christensen. Signeret af forfatteren. Heftet, 349 s. uopskåret (svag tobakslugt fra tidligere ejer), pæn stand. Pris: 80 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *